Σπονδυλική Στήλη

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ : Σπονδυλική Στήλη

Στο Physiogen αντιμετωπίζουμε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης εφαρμόζοντας τις πιο αποτελεσματικές και ενδεδειγμένες μεθόδους, ώστε ο ασθενής να επιστρέψει με ασφάλεια στις καθημερινές του δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τον πόνο και να βελτιώσουμε τη λειτουργική κινητικότητα. Ύστερα από την αξιολόγηση της νεύρο-μυοσκελετικής (μηχανικής) αξιολόγησης σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ως φυσικοθεραπευτές με εξειδίκευση στη Μέθοδο Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας (M.D.T.), μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μηχανικής αιτιολογίας και να αποκαταστήσουμε ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα δυσλειτουργίας στην σπονδυλική στήλη ή συμπτώματα σχετιζόμενα με την σπονδυλική στήλη.

Στη θεραπεία εφαρμόζουμε κατάλληλες θεραπευτικές τεχνικές που έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, όπως τεχνικές κινητοποίησης/χειρισμός (mobilization/manipulation), μέθοδος McKenzie (Μηχανικής διάγνωσης & θεραπείας), τεχνική επανεκπαίδευσης νευροδυναμικών διαδικασιών, τεχνική μυοπεριτοναϊκής αποκατάστασης.

Η φυσικοθεραπεία παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανάρρωση των ασθενών μετά από χειρουργική αντιμετώπιση διαταραχών της σπονδυλικής στήλης . Οι θεραπευτικές τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη και ολοκληρωμένη επιστροφή του ασθενούς. Ως φυσικοθεραπευτές καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε την ευθυγράμμιση, την κινητικότητα και την αισθητικότητα του σώματος.

Ο συνδυασμός των μεθόδων με τα εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης του κέντρου μας έχουν ως στόχο όχι μόνο την εξάλειψη του πόνου αλλα και την πρόληψη υποτροπών. Το πρόγραμμα θεραπείας Physiogen δίνει έμφαση στη βελτίωση της κινητικότητας, της ελαστικότητας, την ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και τη σταθεροποίησή του, την επανεκπαίδευση της στάσης και την επιστροφή των λειτουργικών δραστηριοτήτων.

Άνω Άκρο

σύνθετα προβλήματα δυσλειτουργιάς του ώμου, του αγκώνα και της άκρα χείρας...
- Περισσότερα

Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου

Ο πόνος μας προστατεύει, μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο και αποτρέπει...
- Περισσότερα

Θεραπευτική Άσκηση

Έχει ως στόχο να διορθώσει τις μυικές ανισορροπίες, μέσω ασκήσεων ενδυνάμωσης και διατάσεων... Ακόμα ειδικά προγράμματα άσκησης για ασθενείς
- Περισσότερα

Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων

Η θεραπεία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση παθήσεων του άνω άκρου όπως είναι κακώσεις και ρήξεις μαλακών
- Περισσότερα

Clinical Pilates


- Περισσότερα

Τεχνική K-Flossing

Mπορεί να συμβάλει στην αποβολή των χημικών παραγώγων που προκαλούνται κατά τη διαδικασία της φλεγμονής, και επίσης να επιδράσει στη μείωση του πόνου λόγω χημικού ερεθισμού.
- Περισσότερα