Θεραπευτική Άσκηση

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ : Θεραπευτική Άσκηση

Ειδικά Προγράμματα άσκησης σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. ΓΙΑΤΙ;
Γιατί πιστεύουμε ότι ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός και χρειάζεται ξεχωριστή προσέγγιση. Ο Φυσικοθεραπευτής είναι εξειδικευμένος να αντιμετωπίζει την παθολογία του ασθενούς και να επιλέγει τις απαραίτητες ασκήσεις, βασιζόμενος στη μοναδικότητα του κάθε ασθενούς. Έχει αποδειχτεί πως ο πόνος, η χρόνια δυσλειτουργία, η κακή στάση και η έλλειψη άσκησης, σταδιακά μπορούν να επιφέρουν την αδρανοποίηση των μυών, προκαλώντας πόνο και περιορισμό της κίνησης.

 

Η MΕΘΟΔΟΣ ΜΑΣ:

Χρησιμοποιώντας λειτουργικές δοκιμασίες και τη λήψη ιστορικού, ως μέσο αξιολόγησης και θέτoντας στόχους με βάση τις απαιτήσεις του, επιλέγονται συγκεκριμένες ασκήσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση των μυϊκών ανισορροπιών. Σκοπός της θεραπευτικής άσκησης στο physiogen είναι να επιτρέψει στον ασθενή να επανέλθει στις καθημερινές δραστηριότητές του, να υιοθετήσει ένα νέο τρόπο ζωής όπου η άσκηση θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την προαγωγή της γενικότερης υγείας του και να δράσει προληπτικά.
Μάθετε γιατί η άσκηση είναι σημαντική και πώς συνδέεται με το σύγχρονο τρόπο ζωής μας

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Μετατραυματική Αποκατάσταση.
  • Χρόνιο Πόνο.
  • Τρίτη Ηλικία
  • Women’s Health
  • και σε όποιον θέλει να αλλάξει τρόπο ζωής  και να εισαγάγει την άσκηση στην καθημερινότητα του

ΑΥΞΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ


Η στάση του σώματος αποτελεί έναν από τους προδιαθεσικούς παράγοντες για πολλές παθολογίες. Η κακή ευθυγράμμιση μακροπρόθεσμα αναπτύσσει πόνους στη σπονδυλική στήλη, στούς ώμους αλλά και στα γόνατα. Στην καθημερινότητα (σχολείο, δουλειά, άθληση), το σώμα μας υιοθετεί στάσεις οι οποίες με τα χρόνια προκαλούν παθολογίες στο σώμα χρίζοντας φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης.
Μέσα από τη θεραπευτική άσκηση μπορούμε να αποκαταστήσουμε αλλά και να ενεργήσουμε προληπτικά ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ανάπτυξης πόνου λόγω στάσης.
Η μέθοδος Pilates έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερες έρευνες να υποστηρίζουν τα θετικά αποτελέσματά της εισβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση. Η μεγάλη επιτυχία του Pilates Rehab βασίζεται στο γεγονός πως ο θεραπευτής αποκαθιστά αρχικά το πρόβλημα, εισάγοντας την άσκηση στο πρόγραμμα αποκατάστασης, διατηρώντας τις βασικές αρχές του Pilates, που είναι σημαντικές για τη σταδιακή επανένταξη στις καθημερινές λειτουργικές δραστηριότητες, δηλαδή τη διαφραγματική αναπνοή, την επιλεκτική ενεργοποίηση των σταθεροποιών μυών, την ουδέτερη σπονδυλική στάση, την αξονική επιμήκυνση, τη σπονδυλική άρθρωση και την αποσύνδεση των άκρων.Σε συνδυασμό με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό (PilatesReformer, WoodaChair, PilatesStick), η άσκηση με τη μέθοδο Pilates γίνεται λειτουργική ικανοποιώντας τις καθημερινές απαιτήσεις.

Άνω Άκρο

σύνθετα προβλήματα δυσλειτουργιάς του ώμου, του αγκώνα και της άκρα χείρας...
- Περισσότερα

Σπονδυλική Στήλη

Εφαρμοσμένες, αποτελεσματικές & ενδεδειγμένες μέθοδοι...
- Περισσότερα

Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου

Ο πόνος μας προστατεύει, μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο και αποτρέπει...
- Περισσότερα

Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων

Η θεραπεία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση παθήσεων του άνω άκρου όπως είναι κακώσεις και ρήξεις μαλακών
- Περισσότερα

Clinical Pilates


- Περισσότερα

Τεχνική K-Flossing

Mπορεί να συμβάλει στην αποβολή των χημικών παραγώγων που προκαλούνται κατά τη διαδικασία της φλεγμονής, και επίσης να επιδράσει στη μείωση του πόνου λόγω χημικού ερεθισμού.
- Περισσότερα