Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ : Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων

Το ανθρώπινο πέλμα είναι μια πολύπλοκη κατασκευή αποτελούμενη από 28 οστά, τα οποία συγκρατούνται μεταξύ τους με τους μύες, τους συνδέσμους και τους τένοντες.

Τα ανθρώπινα πέλματα προορίζονταν για περπάτημα σε αμμώδεις και μαλακές επιφάνειες και όχι στις σκληρές επιφάνειες των πεζοδρομίων και των τσιμεντένιων επιφανειών που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Δεδομένου πως οι σκληρές επιφάνειες δεν προσφέρουν τη φυσιολογική στήριξη, τα πέλματα τείνουν να στρέφονται, συνήθως, προς τα έσω, προκαλώντας και τον ευθειασμό της ποδικής καμάρας. Τα πέλματα, οι αστράγαλοι, τα πόδια, ακόμη και η μέση μας προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τη ‘μη-φυσιολογική’ κατάσταση του σώματος, καταπονούνται λόγω της ‘υπερ-προσπάθειας’ , προκαλώντας μακροπρόθεσμα πόνους, όπως επώδυνες καταστάσεις στα πέλματα/γόνατα/ισχία ή ακόμη και χρόνιους τραυματισμούς όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα κ.α..

Για την επιτυχή θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων, θα πρέπει να διερευνήσουμε τα αίτια και όχι απλά να εστιάσουμε και να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως η διόρθωση της βάσης στήριξης, θα επαναφέρει τη φυσιολογική στάση του σώματος.

 

 

Σε ποιες περιπτώσεις μπορούν τα ορθωτικά πέλματα έσω υποδήματος της ICBmedical να χρησιμοποιηθούν;

 • Βλαισός μεγάλος δάκτυλος (Κότσι)
 • Δερματικοί κάλοι, κερατώματα
 • Άκανθα πτέρνας
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
 • Πτώση μεταταρσίων, μεταταρσαλγία
 • Πόνοι στα γόνατα, χονδροπάθεια επιγονατίδος
 • Σύνδρομα χρόνιας καταπόνησης
 • Τενοντοπάθεια αχιλλείου/επιγονατιδικού τένοντα
 • Ανισοσκελία (δομική ή αντισταθμιστική)
 • Σκολίωση
 • Κακή σωματική στάση
 • Διαβητικό πόδι

 

Τι είναι τα ορθωτικά πέλµατα της Physiogen;
Τα εξειδικευµένα θερμο-διαμορφούμενα ορθωτικά πέλµατα έσω υποδήµατος 3ης γενιάς είναι κατασκευασµένα από 100% EVA και παρεµβάλλονται µεταξύ της κάτω επιφάνειας του πέλµατος και του εδάφους, µε σκοπό να τοποθετηθεί το πόδι σας στην ιδανική λειτουργική θέση.
Το υλικό EVA είναι ένα αντιαλλεργικό πολυµερές που έχει την δυνατότητα να διαµορφώνεται µε την εφαρµογή θερµότητας και να προσαρµόζεται µε τις απαραίτητες εξωτερικές προσθήκες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Πώς λειτουργούν τα ορθωτικά πέλματα 3ης γενιάς;
Το ανθρώπινο πέλµα είναι µια πολύπλοκη κατασκευή αποτελούµενη από 28 οστά, τα οποία συγκρατούνται µεταξύ τους µε τους µύες, τους συνδέσµους και τους τένοντες.
Τα ανθρώπινα πέλµατα προορίζονταν για περπάτηµα σε αµµώδεις και µαλακές επιφάνειες και όχι στις σκληρές επιφάνειες των πεζοδροµίων και των τσιµεντένιων επιφανειών που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. ∆εδοµένου πως οι σκληρές επιφάνειες δεν προσφέρουν τη φυσιολογική στήριξη, τα πέλµατα τείνουν να στρέφονται, συνήθως, προς τα έσω, προκαλώντας και τον ευθειασµό της ποδικής καµάρας.
Τα πέλµατα, οι αστράγαλοι, τα πόδια, ακόµη και η µέση µας προσπαθώντας να αντισταθµίσουν τη ‘µη-φυσιολογική’ κατάσταση του σώµατος, καταπονούνται λόγω της ‘υπέρ-προσπάθειας’, προκαλώντας µακροπρόθεσµα πόνους, όπως επώδυνες καταστάσεις στα πέλµατα/γόνατα/ισχία ή ακόµη και χρόνιους τραυµατισµούς όπως πελµατιαία απονευρωσίτιδα κ.α.

Για την επιτυχή θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων, θα πρέπει να διερευνήσουµε τα αίτια και όχι απλά να εστιάσουµε και να θεραπεύσουµε τα συµπτώµατα. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να έχουµε κατά νου πως η διόρθωση της βάσης στήριξης θα επαναφέρει τη φυσιολογική στάση του σώµατος.

Άνω Άκρο

σύνθετα προβλήματα δυσλειτουργιάς του ώμου, του αγκώνα και της άκρα χείρας...
- Περισσότερα

Σπονδυλική Στήλη

Εφαρμοσμένες, αποτελεσματικές & ενδεδειγμένες μέθοδοι...
- Περισσότερα

Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου

Ο πόνος μας προστατεύει, μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο και αποτρέπει...
- Περισσότερα

Θεραπευτική Άσκηση

Έχει ως στόχο να διορθώσει τις μυικές ανισορροπίες, μέσω ασκήσεων ενδυνάμωσης και διατάσεων... Ακόμα ειδικά προγράμματα άσκησης για ασθενείς
- Περισσότερα

Clinical Pilates


- Περισσότερα

Τεχνική K-Flossing

Mπορεί να συμβάλει στην αποβολή των χημικών παραγώγων που προκαλούνται κατά τη διαδικασία της φλεγμονής, και επίσης να επιδράσει στη μείωση του πόνου λόγω χημικού ερεθισμού.
- Περισσότερα